Deze set is de eerste set van Broodtrommelliefde.

Een negatieve situatie is omgebogen naar een positieve. Wanneer je kind gepest wordt, om wat voor een reden dan ook, dan breekt dat je hart.

Ook al weet je dat jouw kind dient te leren zichzelf staande te houden op de momenten dat jij er niet bij bent.

In sommige situaties is het belangrijk om te laten weten dat je er voor ze bent, aan ze denkt.

Dat bereik je al middels een klein gebaar, een kaartje en in dit geval een kaartje voor in de broodtrommel.

Mijn dochter werd gepest, omdat zij vanwege haar astma en andere chronische aandoeningen, anders is gaan eten.

Zij had door het gebruik van de puffers die zij kreeg voor haar astma een groeiachterstand ontwikkelt van 3 jaar. Die medicatie werd niet meer gebruikt, het alternatief was andere voeding én dat hielp. In overleg met de artsen zijn wij gaan afbouwen.

Buiten het feit dat ze gepest werd omdat zij anders eet, werd ze ook gepest vanwege haar groei, die achter bleef.

Dit is één voorbeeld waar je de kaarten voor kunt gebruiken. Er zijn tal van andere situaties waar je deze kaarten voor kan gebruiken.

Inmiddels kunnen we zeggen dat ouders deze kaartenset koopt voor kinderen die in continue rooster zitten, adhd, add hebben, kinderen die autisme hebben, kinderen die last  hebben van faalangst, naar een nieuwe school zijn gegaan, kinderen waarvan de ouders zijn gescheiden, kinderen waarvan een ouder ernstig ziek is, kinderen die verlegen zijn op school of last hebben om zich te concentreren.

Ook zijn de kaartjes bedoeld om te zeggen hoe trots je op je kind bent, hoeveel je van hem/ haar houdt. Een hart onder de riem te steken, succes te wensen voor een toets.

Een prachtig hulpmiddel om er toch even te zijn om de momenten dat jij er niet voor ze kunt zijn.

De set bevat 6 blanco kaartjes aan één zijde, zodat er een persoonlijke boodschap kan worden meegegeven in een bepaalde situatie of fase in hun prille leventje.  Op de achterkant staan weetjes over gezonde voeding. Het is belangrijk, om in deze tijd waarin we leven in overvloed en bewuster  te worden wat wij eten.

Vanuit eigen ervaring kan ik volmondig zeggen dat voeding een belangrijke sleutel is in hoe je kind zich ontwikkelt en gedraagt.

Deze kaartenset is voor kinderen vanaf de leeftijd dat ze kunnen lezen. Vanaf 5-6 jaar (groep 3-4). Het ligt ook aan het kind. Twijfel je of deze kaartenset past bij jou kind, kijk dan eens naar de kaartenset ‘pictogrammen’.

Open chat
1
Hallo, waar kunnen wij je mee helpen?
Powered by