Pesten gebeurt overal. Op school, op straat, op werk, on-line en het gebeurt iedere dag en het gebeurt in elke leeftijdscategorie. Fijn dat er aandacht is voor dit onderwerp. Op de school van onze kinderen wordt er in het begin van het nieuwe schooljaar aandacht aan besteed. 

Mijn dochter werd op jonge leeftijd gepest en dat gebeurde altijd in het begin van het schooljaar. Alsof er weer een nieuwe pik-ronde was aangekondigd. Met het regelen van de pik-orde, regelen kinderen onderling hun veiligheid. In iedere groep wordt een pik-orde bepaald en hoe hoger je in de pik-orde zit, hoe veiliger het is. Veerle zat dus laag in de pik-orde. Daarom is de aandacht van ouders en school zo belangrijk  met betrekking tot dit onderwerp.

Toen zij ouder werd en wij rond haar 6e jaar anders begonnen te eten vanwege haar astma en allergieën, kreeg zij ander eten mee. Vanwege het gebruik van een bepaalde puffer voor astma heeft zij een groeiachterstand gekregen van 3 jaar en wilden wij zorgen dat ook door voeding haar astma zou minderen en zij daardoor minder of zelfs geen last had van haar astma. Het pesten bleef doorgaan. Ander eten mee en een klein meisje zijn, was vaak reden voor pesterijen. 

Dat werd minder toen zij haar spreekbeurt hield over astma en aangaf waarom zij klein is en dat zij het pesten erg vervelend vond. Kinderen uit haar klas noemden haar dapper en moedig en wisten niet dat het zo erg was. Dat heeft geholpen. Bij ons achter de voordeur gebeurde er van alles….want natuurlijk is zo’n spreekbeurt niet het enige wat we ondernamen om Veerle weer krachtiger te maken. Haar zelfvertrouwen was naar beneden gezakt. Gesprekken met schoolmaatschappelijk werk, weerbaarheidstrainingen bij Rots & Water en tussendoor hadden wij ook allerlei ziekenhuis bezoeken. We gingen van afspraak naar afspraak.

Een broos vogeltje en erg onzeker. Het breekt je hart. Ik wilde iets doen en begon briefjes te schrijven met lieve en ondersteunde zinnetjes om haar wat op te peppen. Met op de achterkant grappige ‘weetjes’. Het gevoel te geven dat wij er voor haar zijn. Een glimlach als ze moest overblijven als ze dan een berichtje van ons las. Daar waar onze dochter werd gepest ontstond Broodtrommelliefde. Voor steun en stimulans. Ondersteuning in de vorm van een kaartje. Zooo waardevol! 

Negeren en pesten, het is zoooo iets…Tja…..oneerlijk en verdrietig. Het breekt je hart ❣️

Met Veerle gaat het gelukkig goed! Ze staat haar mannetje, het is een echte meid aan het worden, die een duidelijke eigen mening heeft en zich niet zomaar om ver zal laten blazen. 

Bij ons ging het over pesten betreft anders eten en klein zijn. Er zijn tal van andere situaties in gezinnen. Communicatie over pesten blijft belangrijk. Steun en stimulans ook.

Mijn missie: “Geluk voor ieder kind, geluk voor jouw kind!”. 

En dat helpt echt met een kaartje. Dat hoeft niet iedere dag. Iedere dag is anders. Je voelt het zelf wel aan wanneer het nodig is.

Liefs, Anouk

Volg je Broodtrommelliefde al op social media? Leuk als we kunnen linken.

Open chat
1
Hallo, waar kunnen wij je mee helpen?
Powered by